Thales zet rijbewijs op smartphone in Florida

Dit artikel delen:
Id-tool digital wallet digitaal rijbewijs

Florida is de eerste staat in de Verenigde Staten die mobiele rijbewijzen toelaat. De benodigde software komt van een online-authenticatie-app van het Franse concern Thales. Vanaf volgend jaar mag het 'document' gebruikt worden.

Thales zal het Florida Department of Highway Safety and Motor Vehicles vanaf 2021 mobiele verificatiediensten voor rijbewijzen leveren en een mobiel rijbewijs voor inwoners. De mobiele rijbewijzen kunnen net als de traditionele variant de identiteit van de bestuurder, leeftijd en rijrechten verifiëren. Het fingeert daarnaast als een online-authenticatiemiddel, waarmee Floridianen bewijzen wie ze zijn. De smartphone verlaat de hand van de eigenaar niet, waardoor het een contactloze en gemakkelijke manier is om een id te tonen.

De mobiele rijbewijzen voldoen aan alle nationale en internationale normen, wat betekent dat ze in de VS, maar ook internationaal zijn te gebruiken en moeilijk te vervalsen. Ze bevatten een veilig gedigitaliseerd legitimatiebewijs waarvan de authenticiteit is te controleren. Gebruikers bepalen zelf welke informatie wordt weergegeven vanuit de app, afhankelijk van de context. Als het bijvoorbeeld gaat om de toegang tot een casino, hoeft alleen de leeftijd getoond te worden. Het rijbewijs op de mobiel geeft dan alleen die informatie weer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-14T10:09:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.