Esri neemt Duitse NFrames over

Esri, leverancier van software voor geografische informatiesystemen, neemt het Duitse NFrames over. De technologie die NFrames heeft voor 'imagery' en Lidar 3dD-oppervlaktereconstructie, wordt geïntegreerd in Esri's ArcGIS-platform voor cartografie en ruimtelijke analyse. Gebruikers generen daarmee 3d-kaarten op schaal, van bouwplaatsen tot complete steden en landen.

Hoogwaardige 3d-omgevingsdata zijn veelgevraagde voor toepassingen met geografische informatiesystemen. De schematische 3d-weergave van de BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen)-panden in Nederland is voor een realistische beleving vaak niet toereikend, aldus Esri. De software van NFrames  combineert luchtfotomateriaal met informatie uit puntenwolken, zodat een getextureerde mesh wordt gegenereerd. Dankzij het detailniveau en de realistische hoogte, kleuren en texturen van de omgevingsobjecten kan deze mesh dienen als een 3d-luchtfoto in een scene. Dit maakt de mesh geschikt voor het visualiseren van omgevingsdata in 3d en als contextinformatie. De visualisatie van nieuwe bouwprojecten is letterlijk in de huidige omgeving te plaatsen, net als een door een architect ontworpen gedetailleerd bouwwerkinformatiemodel.

Esri Nederland is gevestigd in Rotterdam en Zwolle. De Belgische kantoren zitten in Wemmel en Namen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-21T11:20:00.000Z Alfred Monterie