Sendcloud haalt ruim 12 miljoen euro op

Eindhovense scale-up wil tweehonderd nieuwe medewerkers werven

Sendcloud, gespecialiseerd in het stroomlijnen van het verzendproces voor webshops, heeft 12,6 miljoen euro opgehaald in een serie B-financieringsronde. De scale-up wil het geld gebruiken voor de doorontwikkeling van het platform en internationale expansie.

AXA Venture Partners leidde de tweede ronde aangevuld met BOM Brabant Ventures, Bonsai Partners en een lening van de Rabobank. Tot eerdere investeerders behoren HenQ, TIIN Capital en Startupbootcamp. In 2017 haalde de onderneming vijf miljoen euro op.

Sendcloud werd in 2012 opgericht om het verzendproces voor webshops te vereenvoudigen. Door het aanbieden van verzendopties in de checkout, het sneller verwerken van orders en reduceren van verzendkosten, helpt de alles-in-een-verzendoplossing webshops hun concurrentiepositie te versterken. Inmiddels beschikt het platform over meer vijftig integraties, waaronder Amazon, Shopify en WooCommerce, en is het actief in acht landen.

Verzending als groeimotor

"Met een centraal platform wil Sendcloud pakketbezorging op internationaal niveau vereenvoudigen"

De afgelopen jaren heeft Sendcloud stappen gezet in het verbeteren van het verzendproces. Groeiende pakketvolumes en toegenomen consumenteneisen zorgen echter voor nieuwe uitdagingen op het gebied van e-commerce-logistiek. De vraag naar flexibele bezorging en het ontbreken van een wereldwijd verzendnetwerk maken het voor veel webshops lastig op grote schaal te concurreren. Met een centraal platform wil Sendcloud pakketbezorging op internationaal niveau vereenvoudigen. Op die manier is verzending niet langer een struikelblok maar juist een groeimotor.

Met de financiering verwacht Sendcloud meer vervoerders (lokaal en internationaal) aan het platform toe te voegen en de bezorgervaring te optimaliseren. Het afgelopen jaar groeide het verzendplatform van 120 naar 260 medewerkers. Hier wil het bedrijf nog zo’n tweehonderd op aansluiten.

Computable Awards 2020

Sendcloud is genomineerd in de categorie Software/Saas voor de Computable Awards 2020. Op dinsdag 24 november worden de winnaars via een live uitzending bekendgemaakt. U kunt de uitreiking volgen via awards.computable.nl/live.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-18T10:27:00.000Z Christel Dieleman