Nieuwe werkplaatsen om mkb te digitaliseren

Development Ontwikkelplatform

Met nog eens vijf nieuwe MKB-werkplaatsen voor digitalisering in Zwolle, Flevoland, Gelderland, de Drechtsteden en in de Haagse regio helpt het kabinet kleinere en middelgrote ondernemers om te groeien. Dit aantal komt bovenop de bestaande zes die al eerder waren geopend.

Dat maakte staatssecretaris Mona Keijzer (EZK) bekend op de jaarlijkse Dag van de Ondernemer. Zeker tijdens de huidige coronacrisis is het voor het mkb belangrijker dan ooit om processen en de verkoop van producten en diensten te digitaliseren.

Mona Keijzer: 'Veel mkb-ondernemers zijn hard geraakt door de coronacrisis. Ze moeten hun verdienmodel vernieuwen of zich versneld aanpassen. Digitalisering kan helpen om weer te kunnen groeien.'

Volgens de staatssecretaris is de Nederlandse basis hiervoor uitstekend, zoals de it-infrastructuur. Keijzer: 'Tegen alle mkb’ers zeg ik daarom: blijf of ga digitaal innoveren en maak gebruik van de kabinetsondersteuning. Denk aan het vergroten van de online klantenbinding van een fysieke winkel die minder klanten ontvangt. Of het slimmer inrichten van een applicatie die de administratie afhandelt na een online bestelling.'

Werkplaats

MKB-werkplaatsen zijn lokale samenwerkingen van onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Kleinere ondernemers krijgen hier hulp van studenten, docenten en experts met het gebruik van data, online sales & marketing en automatisering van het bedrijfsproces.

De Kamer van Koophandel ondersteunt dit met workshops, waar zogeheten local heroes collega’s inspireren met hun succesverhaal. Zoals de fysiotherapeut uit Vught die dankzij de Digitale Werkplaats Noordoost Brabant de klantreis van zijn patiënten kan monitoren en verbeteren. 'We denken dat onze zorg nog persoonlijker kan worden, door de data die we hebben beter in te zetten', aldus de ondernemer.

Met de vijf extra werkplaatsen beoogt EZK in drie jaar tijd vijftigduizend bedrijven te bereiken via voorlichting en 3.500 bedrijven te helpen bij het maken van een digitaliseringsslag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-24T11:59:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.