Vlaanderen en Nederland samen 'slimmer' met ai

Vlaanderen en Nederland slaan de handen ineen op gebied van kunstmatige intelligentie (artificiële intelligentie, ai). De samenwerking spitst zich toe op datadelen, good governance en de ethische kanten van ai. De partijen willen de randvoorwaarden die hiervoor nodig zijn op elkaar af te stemmen.

De Vlaamse minister Hilde Crevits (Economie) heeft samen met staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) nadere invulling gegeven aan de initiatieven tot samenwerking. Ook het gezamenlijk betrekken van burgers en maatschappelijke instellingen bij ai-toepassingen had hun aandacht.

De Vlaamse researchgroepen die samenwerken in het Kenniscentrum Data & Samenleving, de Nederlandse AI Coalitie (NLAIC) en de ELSA labs (Ethical Legal Societal Aspects Labs) behoren tot de partijen in het veld die meer activiteiten kunnen afstemmen. Beide bewindslieden gaan ervoor zorgen dat dit goed wordt opgepakt. 

Minister Crevits en staatssecretaris Keijzer spraken ook over een open Europese strategische autonomie. Doorlopende innovatie op Europese schaal en een mondiaal gelijk speelveld zijn daarin cruciaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-01T10:41:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.