Nieuwe hoogleraar voor onderwijstechnologie

Roland Klemke

Dr. Roland Klemke is per 1 januari aanstaande benoemd tot hoogleraar Technologie-ondersteund leren en innoveren in het Hoger Onderwijs. De Open Universiteit heeft dat bekend gemaakt. Deze leerstoel richt zich op het onderzoeken van de potentiële meerwaarde die technologie kan hebben voor het hoger (afstands)onderwijs en levenslange professionele ontwikkeling.

Voortdurend komen er nieuwe technologieën op. Denk aan artificial intelligence (ai), wearables en mobiele apparaten. Eveneens interessant zijn immersieve, multimodale leeromgevingen met augemented reality en virtual reality. Klemke moet nieuwe leer- en ondersteuningsscenario's, tools en leeromgevingen ontwerpen.

Roland Klemke is sinds 2008 verbonden aan de Open Universiteit. Hij combineerde dit werk met andere aanstellingen zoals docent Gamedesign bij de Mediadesign Hochschule in Düsseldorf. De laatste jaren was hij ook professor Game Informatics bij het Cologne Game Lab of TH Köln. Voor zijn indiensttreding werkte hij als onderzoeker bij het Fraunhofer Institut en bij zijn eigen bedrijf, Humance AG.

Hij heeft onlangs het Europese onderzoeksproject Wekit (Wearable Experience for Knowledge Intensive Training) succesvol afgerond. In dit project werden wearable computing, augmented reality en serious games toegepast op de overdracht van kennis en ervaring.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-23T10:59:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.