PhotonFirst wil op eigen benen fotonica-leider worden

splitsing

De industriële holding Technobis uit Alkmaar heeft zijn fotonica-activiteiten afgesplitst. Als zelfstandig onderdeel gaat deze divisie zelfstandig door onder de nieuwe naam PhotonFirst. Het bedrijf opent een tweede kantoor op de Eindhovense High Tech Campus, dichtbij andere bedrijven op gebied van fotonica.

Het is de bedoeling om dit ‘pure fotonica-bedrijf' klaar te stomen voor een beursgang. Naar verwachting is PhotonFirst daar over een jaar of vijf rijp voor. De omzet moet dan op honderd miljoen euro liggen.

Het verzelfstandigde bedrijf richt zich op het meten van temperatuur, rek, druk en vormen. Doel is innovatieleider te worden op het gebied van geïntegreerde fotonica-detectie. PhotonFirst streeft er bovendien naar om de voorkeurspartner te worden van oem's voor geavanceerde toepassingen.

Daan Kersten

Technobis maakt meetapparatuur en componenten alsmede medische apparatuur. Al geruime tijd worden ook onderdelen voor fotonica vervaardigd. Later kwamen daar complete meetsystemen bij die op basis van deze technologie werken. In september 2019 stapte de Active Capital Company (ACC) in om de uitrol van geïntegreerde fotonica-oplossingen te versnellen. Een verzelfstandiging en tweede vestiging in Eindhoven bieden betere mogelijkheden dit doel te bereiken. 

Directeur Daan Kersten die bijna acht jaar bij 3d-printerfabrikant Additive Industries aan het roer stond, heeft van ACC opdracht gekregen PhotonFirst agressief te laten groeien. Die expansie betreft niet alleen de scope en omvang maar ook het aantal landen waar PhotonFirst actief wordt. Het bedrijf gaat ook sensoren maken en eigen applicaties ontwikkelen om complete oplossingen te kunnen bieden. Daarbij blijft men zich richten op ‘moeilijke’ markten zoals vliegtuigbouw, medische apparatuur, mobiliteit en high tech apparatuur.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-05T14:41:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.