Interstellar nieuwe ster aan Nederlandse it-hemel

Zes merendeels regionale it-bedrijven met een gezamenlijke omzet van een kleine honderd miljoen euro gaan hun krachten bundelen onder de naam Interstellar. De aangesloten dienstverleners behouden een zekere zelfstandigheid, maar gaan intensief samenwerken. Dat gebeurt in verschillende samenstellingen.

De nieuwe groep heeft de ambitie om in 2022 de omzet te verdubbelen, aldus Maarten van Montfoort, algemeen directeur van Interstellar. ‘Samen uitgroeien tot een partij van formaat in de Nederlandse it-sector.‘
Een buy-and-build-strategie moet dat mogelijk maken. Interstellar is ontstaan uit het portfolio van Quadrum Capital. Met deze van oorsprong Twentse investeringsmaatschappij op de achtergrond is voldoende kapitaal beschikbaar om een agressieve groeistrategie te realiseren. Interstellar is een nieuwe speler in de consolidatieslag die de Nederlandse it-sector in zijn greep houdt.

Van Montfoort verwacht dat binnenkort het zevende bedrijf zich aansluit. Als de vergevorderde onderhandelingen met deze regionale it-dienstverlener rond zijn, zal Interstellar ook buiten het midden van het land actief worden. ‘Witte vlekken’ zijn het noorden en zuidwesten van het land. Ook rond Eindhoven is extra versterking gewenst. Op den duur moet een managed services provider ontstaan die in heel Nederland actief is. Van Montfoort: ‘Nieuwe acquisities zijn te verwachten bij providers die zich richten op de publieke cloud. Bij Interstellar ligt de focus nu op Microsoft Azure. Maar AWS kan daarbij komen.’

Paraplu

Interstellar bestaat uit de it-dienstverleners Solimas, Exite ICT en CSN Groep, en specialisten op gebied van cloud en security, te weten Fundaments, DataExpert en Pinewood. Het voornemen is om ook nieuwe niches toe te voegen. Identity and access management zou daar een van kunnen zijn. 

De samenwerkende bedrijven blijven onder hun eigen naam opereren. Ze gaan ook zelf de boer op. Interstellar is de paraplu, de holding waarin Quadrum de meerderheid bezit. De resterende aandelen zitten bij de ondernemers. Quadrum geldt als een actieve investeerder maar zit niet in het bestuur van Interstellar. Achter deze investeerder zitten vermogende particulieren en oud-ondernemers uit allerlei sectoren en delen van Nederland.

Qua structuur lijkt Interstellar op Visma, stelt Van Montfoort. Interstellar telt thans ruim vierhonderd medewerkers. Solimas en Exite ICT tellen elk zo'n honderd werknemers. De nieuw over te nemen bedrijven zullen ongeveer van dezelfde omvang zijn. Interstellar krijgt een driekoppige leiding. Naast algemeen directeur Van Montfoort, oprichter van Solimas, bestaat het team uit cto David Schaap en cfo Remy Cuny.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-02T09:55:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.