Nieuws MacOS-beta vernieuwt vooral Safari

Dit artikel delen:

Apple heeft een nieuwe developer beta-versie van zijn besturingssysteem MacOS Big Sur uitgebracht. De nieuwe versie 11.3 bevat vooral heel wat nieuwe aanpassingsmogelijkheden voor Safari, Apple’s webbrowser.

Met de nieuwe beta van Big Sur is Safari nog sneller en energiezuiniger geworden, claimt Apple. Er zijn ook nieuwe functies voorzien zoals automatisch vertalen, een innovatief privacyrapport dat een lijst laat zien met bekende trackers waarvan Safari heeft voorkomen dat ze je profileren en een verbeterd tabblad-systeem. De startpagina is nu beter aanpasbaar doordat gebruikers de secties, waaronder favoriete websites, leeslijst en Siri-suggesties, zelf kunnen indelen.

Ontwikkelaars kunnen nu ook extensies maken die direct op de nieuwe tabbladpagina verschijnen. En met de Web Speech API kunnen ontwikkelaars spraakherkenning direct in hun webpagina's integreren.

Ook het draaien van iOS- en iPadOS-apps op Macs met een M1-chip is nu verbeterd. iPadOS-programma’s zijn met een groter venster te lanceren. Via de instellingen krijgt de gebruiker ook meer controle over toetsenbord-commando’s bij dit soort apps. 

In Music heeft Apple het ook eenvoudiger gemaakt om persoonlijke mixes en Replay-shortcuts terug te vinden met een 'Made for You Library'-shortcut. De Listen Now-functie zal ook toekomstige live-evenementen aanraden gebaseerd op de persoonlijke muzieksmaak van de gebruiker. 

Tot slot ondersteunt MacOS vanaf nu ook Xbox Series X- en Sony DualSense-controllers om games te spelen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-03T17:43:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.