Macaw zet turbo op de Duitse groeiplannen

Met hulp van nieuwe eigenaar wordt tweede overname in Duitsland gepleegd: Netzkern

It-dienstverlener Macaw neemt de Duitse dienstverlener Netzkern over. Hiermee wil het Nederlandse bedrijf zijn marktaandeel in het buurland vergroten. Het is de eerste overname met steun van de nieuwe investeerder/eigenaar Avedon Capital Partners én de tweede acquisitie in Duitsland.

Netzkern is twintig jaar geleden opgericht en is uitgegroeid tot een organisatie met honderd medewerkers verspreid over kantoren in Wuppertal en Hamburg. Het Duitse digitale bureau biedt diensten voor digitale experience- en e-commerce-oplossingen. Het helpt klanten, zoals Düsseldorf Airport en RWE, bij strategie, design en ontwikkeling. Netzkern is zowel Sitecore Gold Implementation Partner als Microsoft Gold Partner.

De organisatie komt nu in handen van Macaw. Die Nederlandse dienstverlener levert diensten op het gebied van digitale marketing en e-commerce, data en kunstmatige intelligentie, werken in de cloud en geïntegreerde bedrijfsapplicaties. Het is gespecialiseerd in softwareoplossingen van Microsoft en Sitecore en bedient klanten zoals Heineken, Eneco en Henkel.

Macaw is sinds 2019 actief in Duitsland middels de overname van B+D Interactive. Het trok onlangs de investeerder Avedon Capital Partners aan om zijn groeiplannen in de Duitstalige (Dach)-regio te realiseren.

Netzkern blijft onder leiding staan van directeuren Thomas Golatta en Daniel Schulten. Zij moeten de verdere groei van de activiteiten op het gebied van Microsoft en Sitecore in Duitsland vormgeven. Dat doen ze onder de naam Netzkern, part of Macaw.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-03T15:17:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.