Sitecore doet overnames in de VS en Ierland

Partners handen

Het van oorsprong Deense Sitecore, gespecialiseerd voor software voor het beheren van customer experiences, heeft twee bedrijven overgenomen: het Ierse Boxever en het Amerikaanse Four51. Beiden bouwen oplossingen voor digitale marketeers en e-commerce.

Sitecore werd twintig jaar geleden opgericht en maakt tools om redactionele en commerciële content te beheren en te publiceren via digitale kanalen. Boxever is een op saas gebaseerd zogeheten customer data platform voor besluitvorming en experimenten. Het biedt een volledig overzicht van klanten, geavanceerde segmentatie en realtime besluitvorming en experimentmogelijkheden. Bedrijven kunnen de tools inzetten om klantinteracties relevanter en meer betrokken te maken, klantgegevens vast te leggen, te combineren, te activeren en gepersonaliseerde ervaringen op maat te leveren.

De tools van Four51 geven bedrijven dan weer de mogelijkheid om snel en gemakkelijk digitale winkelervaringen op te zetten die de klanttevrenheid en -loyaliteit versterken. Het platform vormt een aanvulling op de bestaande b2c-commercemogelijkheden van Sitecore.

Miljard

De acquisities zullen naar verwachting eind deze maand al worden afgerond. De financiële voorwaarden worden niet bekendgemaakt. Na voltooiing zullen de toplui van beide bedrijven leidinggevende functies binnen Sitecore op zich nemen.

Sitecore zegt ook te investeren in de groei van de hoofdkantoren van Boxever in Dublin en Four51 in Minneapolis. Het bedrijf kreeg medio januari een enorme sloot geld (ruim een miljard euro) van een investeerder (hoogstwaarschijnlijk EQT) voor de expansieplannen van het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-03T18:27:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.