Opensource-samenwerking bij mobiele apps

Een grote groep van vooraanstaande bedrijven die mobiele apps ontwikkelen, heeft de Mobile Native Foundation opgericht. Met ondersteuning van The Linux Foundation biedt de stichting een centrale plek voor samenwerking, met als doel technologieën en processen rond grootschalige mobiele apps te verbeteren.

De initiatiefnemers onder leiding van taxi-app Lyft constateerden dat grote platformleveranciers niet alle problemen kunnen oplossen waarmee ontwikkelteams van mobiele apps te maken krijgen. Bij Lyft groeide het team van een dozijn ontwikkelaars naar honderden actieve contribuanten. De behoefte aan richtlijnen, libraries en tools om de ontwikkelervaring en de kwaliteit van de apps te verbeteren, groeit.

Het huidige vacuum heeft ertoe geleid dat bedrijven in enorme projecten moesten investeren. Daarbij wordt gewerkt in silo's werken en vindt binnen de industrie veel duplicatie plaats. Om de impasse te doorbreken is de Mobile Native Foundation opgericht. Door samen aan innovatieve libraries en tools te werken, kan de industrie in een stroomversnelling raken.

De nieuwe stichting werkt onafhankelijk van welk bedrijf dan ook. De opensourceprojecten gaan een breed scala van problemen oplossen. Bij de start heeft Lyft met Google op de achtergrond meerdere projecten gedoneerd zoals Kronos, index-import en ‘set-simulator-location'. Vanuit de community worden andere projecten verwacht. Ook de Cloud Native Computing Foundation (CNCF) werkt zo. Destijds kreeg Kubernetes een bliksemstart toen Google dit orkestratieplatform voor containers aan de CNCF doneerde. 

De Mobile Native Foundation kent als leden van het eerste uur Airbnb, Capital One, GitHub, Line, LinkedIn, Microsoft, Peloton, Robinhood, Sauce Labs, Screenplay, Slack, Solid Software, Spotify en Square. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-09T10:43:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.