Intel komt met nieuwe netwerk- en cloudchips

Scalable Xeon chip processor cpu

Intel heeft een reeks nieuwe producten onthuld uit zijn datacenter- en cloud-aanbod. De nieuwe chips uit de derde generatie van het Xeon Scalable-platform (codenaam: Ice Lake) presteren gemiddeld 46 procent beter dan hun voorgangers, zegt de Amerikaanse gigant.

De nieuwe processoren uit de laatste, derde generatie Intel Xeon Scalable-reeks vormen de basis van Intels datacenterplatform en geven gebruikers toegang tot, bijvoorbeeld, krachtige ai-mogelijkheden. De chips zijn bij uitstek geschikt voor toepassingen als (hybride-)cloud-infrastructuur, supercomputing, 5G en edge computing. 

De processoren hebben een flexibele architectuur met geïntegreerde kunstmatige intelligentie-versnelling met Intel DL Boost-technologie en geavanceerde beveiligingsmogelijkheden. Intel rust de chips ook uit met encryptietechnologie om versleutelingsalgoritmes sneller af te wikkelen. Dit is belangrijk voor bijvoorbeeld e-commerce-bedrijven die miljoenen transacties per dag afhandelen. 

Intel voorziet ook een reeks geheugen- en opslagchips die de snelheid van de processoren moeten kunnen volgen. Het gaat om geheugenchips uit de Optane 200-serie, Optane Solid State Drive (SSD) P5800X en Intel SSD D5-P5316 NAND SSD’s, alsook nieuwe ethernet-adapters. 

Intel geeft aan dat ruim achthonderd cloudserviceproviders momenteel Xeon Scalable-processoren inzetten en dat alle grote namen uit de business dit jaar van plan zijn om over te stappen op de nieuwe, derde generatie van de chips. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-08T10:35:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.