Apple investeert 430 miljard in Amerika

Apple gaat de komende vijf jaar zijn investeringen in de Verenigde Staten optrekken met 20 procent. In totaal wordt zo’n 430 miljard dollar gepompt in onder meer de ontwikkeling van nieuwe chips en 5G-technologie en dat in negen Amerikaanse staten. In North Carolina komt alvast een nieuwe ‘enigineering hub’ van een miljard dollar.

De enorme investering zal in totaal zowat 20.000 nieuwe jobs creëren, zegt het Californische computerbedrijf. In 2018 had Apple al eens een investeringsplan van 350 miljard opgezet tot 2023, maar dat cijfer zal overschreden worden. 

De uitgaven onder het nieuwe plan gaan onder meer naar Amerikaanse componentenleveranciers, investeringen in datacenters en het opzetten van filmproducties voor de dienst Apple TV+. In North Carolina wordt een nieuwe onderzoekcampus gebouwd die op zich goed zal zijn voor 3.000 extra werknemers, vooral specialisten in ai, machine learning en softwareontwikkeling. In Austin, Texas komt er volgend jaar al een nieuw kantoorgebouw, ook dat torst een prijskaartje van rond het miljard dollar. 

Apple zegt van zichzelf dat het de grootste belastingbetaler van Amerika is. Over de laatste vijf jaar het bedrijf, naar eigen zeggen, zo’n 45 miljard aan belastingen en taksen betaald. De onderneming van wijlen Steve Jobs heeft er dan ook een stevige groeispurt op zitten, de marktkapitalisatie van Apple is meer dan tweeduizend miljard dollar. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-27T11:14:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.