Gamebedrijf Azerion koopt zich in bij Fortuna

goal

Het Amsterdamse gamebedrijf Azerion wordt mede-eigenaar van voetbalclub Fortuna Sittard. De onderneming, bekend van games als Habbo Hotel en Governor of Poker, neemt een aandeel van twintig procent in de eredivisieclub uit Limburg. Het komt niet vaak voor dat it-bedrijven echt eigenaar worden. Sponsoring gebeurt regelmatig.

Azerion is wereldwijd een grote speler op het gebied van online gaming en advertentietechnologie. Het bedrijf werd in 2015 opgericht door serie-entrepreneur Atilla Aytekin en telt meer dan achthonderd medewerkers in negentien Europese landen. Naar eigen zeggen ontwikkelde Azerion tot nu toe ruim zestienduizend games, die wereldwijd worden gespeeld door 350 miljoen spelers.

Exclusieve content

De instap van Azerion bij de voetbalclub uit Sittard gaat verder dan enkel een financiële investering. Het gamebedrijf ontwikkelt ook een platform waarmee de club het contact met zijn fans intensiveert. 'We weten als geen ander hoe we digitaal de interactie met en tussen mensen kunnen bewerkstelligen', meldt Aytekin.

'We willen de hechte familieband tussen de fans en de club nog sterker maken door nieuwe vormen van exclusieve en entertainende content, games en interactieve communicatiemiddelen te introduceren bij de club.' Aytekin komt in de raad van commissarissen van de club. 1Limburg schrijft dat Aytekin bij Fortuna Sittard in beeld kwam na het afketsen van een deal met de Turkse tv-ondernemer Acun Ilicali.

Technologie en innovatie

'In de voetbalwereld worden technologie en innovatieve en interactieve manieren van communicatie steeds belangrijker', beseft Fortuna-voorzitter Isitan Gün. 'De samenwerking is een goed voorbeeld van hoe deze domeinen elkaar versterken.' Gün is grootaandeelhouder van de voetbalclub. Door de instap van Azerion verkleint Güns belang van 85 naar 65 procent. Tien procent van de aandelen zijn in bezit van Fortuna Sittard zelf en de resterende vijf procent zijn in handen van supporters, schrijft 1Limburg.

Het is onbekend hoeveel geld Azerion betaalt voor het minderheidsaandeel in de voetbalclub uit Sittard. Het is in Nederland vrij uitzonderlijk dat een techbedrijf een aandeel neemt in een voetbalclub. Wel zijn er veel it-bedrijven die sponsor zijn of waren, zoals Centric bij FC Groningen en De Graafschap, T-Mobile bij FC Utrecht, Afas bij AZ, CM.com bij NAC, Eset bij Sparta, GX Software en Scholten Awater bij NEC en Kyocera bij ADO Den Haag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-14T10:40:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.