Zaion haalt 9 miljoen op bij investeringsfondsen

Virtuele stem virtual voice

De Franse startup Zaion heeft negen miljoen euro opgehaald bij een reeks investeringsfondsen, waaronder het Belgische Fortino Capital. Het bedrijf maakt software om klantencontacten te automatiseren en te verrijken met ai en stemtechnologie.

Zaion werd in 2017 opgericht in Parijs door Franz Fodéré. Het bedrijf maakt oplossingen om klanten gemakkelijk in contact te laten komen met bedrijven, zonder dat ze bijvoorbeeld door ellenlange telefoonmenu’s moeten waden. De software laat toe om via natuurlijke spraakcommando’s snel geholpen te worden of met de juiste persoon te spreken. Ook bijvoorbeeld zeer repetitieve telefoontjes die elke dag terugkomen kunnen door het platform snel geautomatiseerd worden, wat ook de operationele kosten drukt.

Momenteel handelt Zaion meer dan een miljoen gesprekken per maand af. Het is actief in Frankrijk, België en Duitsland en het platform begrijpt nu vijf talen. Ondernemingen in onder meer verzekeringen, gezondheidszorg, financiële diensten, vastgoed en telecom zijn er klant. In 2020 was er een omzetgroei van zo’n 200 procent.

Met de nieuwe kapitaalsinjectie wil het bedrijf de internationale expansie opschroeven en tegelijk zijn r&d-afdeling Zaion Labs uitbreiden om de spraak- en ai-mogelijkheden van het platform verder verbeteren. Zo wordt er onder meer gewerkt aan ‘conversational ai’ waarmee het systeem natuurlijke gesprekken kan voeren en ‘paralinguistic ai’ om leeftijd, geslacht en emoties te kunnen detecteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-27T16:51:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.