Crescent steekt het slimme licht aan in Oman

Crescent, de slimme-verlichtingsproducent die ook eigenaar is van Option, heeft een contract afgesloten met Muscat, de hoofdstad van Oman. Crescent mag er 13.000 slimme straatverlichtingen met led’s gaan installeren die gekoppeld worden aan in totaal 370 Cloudgate-iot-modules van Option.

Alles in totaal zullen er in de stad totaal zo’n twintigduizend lampen geïnstalleerd worden, die op afstand zijn te bedienen en monitoren. Dat moet een fikse besparing opleveren op de elektriciteitsfactuur van Oman en tegelijkertijd ook de CO2-voetafdruk van de stad inperken.

Verlichting is verantwoordelijk voor een goed deel van het stroomverbruik van steden. Omdat ze willen vergroenen, is er vraag naar kosteneffectieve en duurzame opties. Gewoon overschakelen op led-verlichting kan resulteren in elektriciteitsbesparingen tot vijftig à zestig procent, zegt Crescent. Door echter slimme regelsystemen toe te voegen kan de totale energiebesparing oplopen tot tachtig procent.

Volgens het bedrijf zijn er ongeveer driehonderd miljoen straatlantaarns in de wereld en deze markt groeit snel. In het verleden werd slechts ongeveer tien tot twintig procent van de straatlantaarns slim bestuurd. In de toekomst zal dat een veelvoud daarvan zijn, Crescent hoopt van die hausse een graantje mee te pikken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-28T10:32:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.