Quantumpioniers smelten samen

Het Britse Cambridge Quantum Computing (CQ) wordt eigendom van Honeywell Quantum Solutions (HQS), een dochter van Honeywell die zich met quantumtechnologie bezighoudt. Honeywell is sinds 2019 een investeerder en commercieel partner van Cambridge Quantum.

De samenwerking tussen de twee bedrijven moet een ‘powerhouse’ creëren, klaar om de uitdagingen op het gebied van kwantumcomputers aan te pakken, zo motiveren CQ en HQS de fusie. De markt voor quantumcomputers zal op termijn zo’n duizend miljard dollar waard zijn, voorspellen de twee bedrijven, en uiteraard willen zij graag een zo groot mogelijk deel van die koek. De samenvloeiing moet het daarnaast makkelijk maken om snel en veel geld aan te trekken van investeerders.

Honeywell krijgt ongeveer 55 procent van het fusiebedrijf in handen, de rest is voor CQ. De Amerikanen zullen zo’n 270 tot 300 miljoen dollar gaan investeren in de nieuwe combinatie. Het bedrijf begon tien jaar geleden met de ontwikkeling van quantumcomputers en maakt gebruik van de ‘captured ion’-technologie. Bij deze methode houden geladen atomen de quantuminformatie vast. Die technologie ondergaat nu een verbetering in samenwerking met CQ.

Cambridge Quantum werd opgericht in 2014. Het blijft in Groot-Brittannië gestationeerd (in Cambridge, Oxford en Londen) en zal zijn personeelsbestand na de fusie flink optrekken. Het heeft ook kantoren in Japan en Duitsland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-09T09:50:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.