TomTom-oprichters steken 10 miljoen euro in Mapiq

Mapiq, ontwikkelaar van software voor het ‘slimme kantoor’, trekt tien miljoen groeikapitaal aan. Het Delftse bedrijf wil via deze kapitaalinjectie de internationale expansie van het gelijknamige softwareplatform versnellen.

In april 2020 kreeg Mapiq al 3,4 miljoen euro van verschillende investeerders. Ditmaal komt het geld van Rinkelberg Capital, het investeringskantoor van de TomTom-oprichters.

De pandemie heeft de Delftenaren geen windeieren gelegd. De vlucht naar hybride werken stimuleert de vraag naar software die een meer flexibele vorm van arbeid mogelijk maakt. Sander Schutte, ceo van Mapiq: ‘Door de pandemie is wereldwijd elke organisatie, die zijn vastgoed wil optimaliseren, een potentiële klant van Mapiq geworden.’

Met Mapiqs software maken organisaties beter gebruik van kantoorruimtes en faciliteiten. Naar eigen zeggen is Mapiq marktleider op gebied van facilitaire software voor flexwerkbeheer. Het bedrijf is actief in twintig landen met klanten als PwC, AkzoNobel, Deloitte, Heineken, KPMG, Engie, Unilever en Microsoft. Het afgelopen jaar werd tweehonderd procent omzetgroei behaald.

Via Mapiqs platform hebben medewerkers alles wat zij op kantoor nodig hebben binnen handbereik. Zo kunnen zij een parkeerplaats reserveren, beschikbare werkplekken in de buurt van hun collega's vinden of spontaan een vergaderruimte boeken die past bij hun activiteit. Organisaties krijgen daardoor op detailniveau inzicht in het gebruik van hun slimme kantoor. Door te zien welke zones en faciliteiten het meest gebruikt worden, kunnen zij hun kantoor efficiënt inrichten en tevens inspelen op de continu veranderende huisvestingsbehoefte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-15T12:46:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.