Hyundai wikkelt overname Boston Dynamics af

Boston Dynamics

Hyundai heeft de overname afgerond van het robotbedrijf Boston Dynamics. De acquisitie werd eind vorig jaar aangekondigd. Door de deal is het Koreaanse industrieel concern nu voor tachtig procent eigenaar van de Amerikaanse robotfabrikant, Twintig procent blijft in handen van het Japanse Softbank.

Het meerderheidsbelang in Boston Dynamics moet er mee voor zorgen dat Hyundai zich kan ontpoppen tot een ‘smart mobility solution provider'. Het bedrijf wil uitgroeien tot een topaanbieder op het gebied van slimme mobiliteitsoplossingen en ziet de overname van Boston Dynamics daarin als een belangrijke strategische stap. De Koreanen willen de robottechnologie aanwenden voor zowel auto’s als voor bijvoorbeeld persoonlijke robots die in de toekomst het leven en de veiligheid van burgers kunnen bevorderen.

Hyuandai neemt Boston Dynamics over van het Japanse Softbank dat het nauwelijks drie jaar eerder kocht van Google. Het robotbedrijf werd opgericht in 1992, als een spin-off van het Massachusetts Institute of Technology. Rond 2005 kwam het bedrijf in de publieke belangstelling, onder meer door robothond Big Dog, de Cheetah (een robot die bijna vijftig kilometer per uur kan lopen) en Atlas, een humanoïde robot die probleemloos een ‘parkour’-traject kon afleggen.

Eind 2013 werd Boston Dynamics dan overgenomen door Google, die het onderbracht bij Google X, zijn afdeling voor speciale researchprojecten. Toen bleek dat winstgevende producten er de eerste jaren niet zouden inzitten, werd het robotbedrijf weer in de etalage gezet en kwam het in handen van Softbank.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-22T09:44:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.