Leverancier vastgoedsoftware Vabi verkocht aan Zweden

Het Delftse bedrijf Vabi, dat sinds vijftig jaar software levert om gebouwen duurzaam en energiezuinig te maken, is in Zweedse handen gekomen. Vitec, leverancier van niche-software voor verticale markten in Noord-Europa, is de nieuwe eigenaar.

Bryder, het zusterbedrijf van Vabi, valt buiten de transactie. Deze leverancier van software voor gebouwinformatiemanagement en 3d digital twins, gaat zelfstandig verder. Reden voor Vabi om aansluiting te zoeken bij het beursgenoteerde Vitec is de grotere financiële zekerheid. Via Vitec komt Vabi ook in een groot internationaal innovatienetwerk terecht. Dat geeft de Delftenaren kans zich volledig te richten op het verduurzamen van de vastgoedsector. 

Vabi wil toonaangevend worden bij de ondersteuning van vastgoedeigenaren, -beheerders en hun ketenpartners in het behalen van de doelstellingen van Parijs 2050. Ze doet dat met software voor het berekenen van energieprestaties en gebouwsimulaties. Olle Backman, ceo van Vitec, zegt de expertise verder te willen uitbouwen. Hij ziet Vabi ook als een springplank voor verdere expansie buiten Noord-Europa. 

Vabi blijft een zelfstandig bedrijf binnen Vitec. Ceo Pieter Peerlings wordt opgevolgd door Vitecs Kim Møller Jensen. Het huidige managementteam blijft de dagelijkse leiding over het bedrijf voeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-15T10:01:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.