Overstroming vertraagt assemblage Besi-systemen

Overstroming Shah Alam Maleisië

Besi heeft een fabriek in Shah Alam, Maleisië.

BE Semiconductor Industries (Besi) uit Duiven lijdt zwaar onder de extreme regenval in Maleisië. In zijn belangrijkste productiefaciliteit in Shah Alam kwam de assemblagevloer voor matrijs-bevestigingssystemen onder water te staan.

Als gevolg van de wateroverlast is de montage van ongeveer zestig apparaten die nodig zijn bij de fabricage van chips, tijdelijk stopgezet. Deze systemen zouden deze maand nog worden verzonden naar klanten. Ze hebben een waarde van 25 miljoen euro.

Shah Alam is een middelgrote stad halverwege de westkust van Maleisië. De regen is afgelopen zondag gestopt. Besi is meteen begonnen met de sanering van zijn productiefaciliteit.

Door de stagnatie komt de omzet over het vierde kwartaal zo’n 15 tot 20 procent lager uit dan in het kwartaal daarvoor. Eerder was een daling van 5 à 15 procent verwacht. Een dergelijke afname is normaal in deze tijd van het jaar.

Opvoering van productie

Het bedrijf uit Duiven maakt assemblage-apparatuur voor de halfgeleiderindustrie. De impact van de overstroming zal een minimaal effect hebben op Besi's geplande opvoering van de productie van hybride bondingsystemen. Deze staat gepland voor de eerste helft van 2022.

Daarnaast kondigt Besi aan dat de bestellingen in het lopende kwartaal tussen de 180 en 190 miljoen euro zullen uitkomen. Dat is meer dan de 157 miljoen euro die in het vierde kwartaal van 2020 werd geregistreerd. De huidige ordersterkte weerspiegelt de gunstige vraagtrends voor het geavanceerde verpakkingsportfolio in traditioneel het zwakste kwartaal van het jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-21T14:25:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.