Nederlandse blockchain-missie naar Duitsland

Duitse vlag met binaire code

Hoewel het aantal succesvolle blockchain-projecten beperkt blijft, ziet Nederland toch kansen om van deze technologie een exportproduct te maken. In plaats van kaasmeisje Frau Antje, decennia lang hét symbool van Nederland in Duitsland, zet ons land nu in op een digitale economische missie.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ziet in Duitsland kansen voor ‘blockchain van Nederlandse bodem’. Samen met de Nederlandse ambassade in Duitsland en de Dutch Blockchain Coalition organiseert de dienst op 11 en 12 februari aanstaande een virtuele handelsmissie naar het land. Die zal met name gericht zijn op het Duitse midden- en kleinbedrijf.

Snellere transacties via internet

Tijdens de digitale handelsmissie worden Nederlandse en Duitse bedrijven actief op gebied van blockchain met elkaar in contact gebracht. De nadruk ligt op groene energie, duurzaamheid, leveringsketens en logistiek, financiën en soevereine identiteit. Dit laatste moet leiden tot snellere transacties via internet.

In opdracht van de Nederlandse ambassade in Berlijn deed de Duitse blockchain-promoter BerChain een mini-enquête naar de Duitse blockchain-markt. Daaruit blijkt een gebrek aan begrip van deze technologie. Ook schort het aan bekendheid met blockchain. De uitkomsten van dit onderzoek komen overeen met een eerdere studie van Bitkom, een grote Duitse organisatie op gebied van de digitale economie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-22T13:05:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.