Formule 1 sluit samenwerking met Lenovo

Lenovo is partner geworden voor het nieuwe seizoen 2022 van de Formule 1, de koningsklasse van de autosport. In de meerjarige overeenkomst met de Formule 1-raceorganisatie is afgesproken Lenovo-technologie te gebruiken voor fan- en uitzendtoepassingen.

De uitzendingen van de Formule 1-races, zowel via televisie als online, vergen veel datacapaciteit. Lenovo levert daarvoor hardware en high performance computing- en serveroplossingen voor broadcast-toepassingen, zowel voor de kantoororganisatie als tijdens races.

Daarnaast wil de Formule-organisatie nieuwe oplossingen om fans beter te bedienen. Lenovo denkt daarbij aan het gebruik van augmented en virtual reality om de F1-fans op een andere manier met de sport te verbinden.

In het kader van de samenwerking worden tevens tien studiebeurzen voor technici verleend. Dit maakt ook deel uit van de aankondiging eerder dit jaar dat de F1 tot 2025 initiatieven ondersteunt om ondervertegenwoordigde groepen betere kansen voor werkgelegenheid en onderwijs te creëren.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-11T12:59:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.