Duitse drieklapper voor Pride Capital Partners

Pride Capital Partners heeft in korte tijd drie buitenlandse groei-investeringen afgerond: in het Duitse Architrave, GBC Gruppe en Wagawin. De investeerder in winstgevende bedrijven in de software en it-dienstverlening heeft vestigingen in Amsterdam en Keulen.

 Architrave is een Duitse vastgoedsoftwareleverancier uit Berlijn. Het in 2013 opgerichte bedrijf wil met het geld van Pride Capital verder groeien in Duitsland en internationaal uitbreiden, in eerste instantie in Groot-Brittannië. Met de software kunnen vastgoedbedrijven hun documentatiestromen en besluitvormingsprocessen automatiseren.

Pride Capital Partners ondersteunt de it-dienstverlener GBC Gruppe bij het uitvoeren van zijn buy-and-build strategie. Het bedrijf uit Sindelfinden (Baden-Württemberg) deed in 2020 zijn eerste overname (Microsoft Gold Partner Intellecom) en wil verder groeien in de Duitstalige regio. De laatste jaren wordt de it-dienstenmarkt gekenmerkt door een consolidatieslag. Veel it-dienstverleners zijn opgericht in de jaren 80 en 90. Oprichter-eigenaren bereiken vaak de pensioengerechtigde leeftijd en zoeken een opvolger om de continuïteit te waarborgen. Daarnaast wordt het voor kleine it-ondernemingen steeds lastiger om aan de groeiende vraag van de klant te voldoen. Het bundelen van krachten met een andere it-dienstverlener biedt dan een uitweg.  

De Amsterdamse investeerder steekt verder geld in de expansiedrift van Wagawin met vestigingen in München, Londen en Singapore. Dit bedrijf, gestart in 2012, beschikt over eigen technologie om gebruikersfeedback op internet te verzamelen door interactieve elementen, bekend van sociale media, toe te voegen aan video- en display-advertenties op mobiele websites en apps wereldwijd. Adverteerders krijgen zo waardevollere gegevens binnen waarmee ze hun doelgroepen beter kunnen bedienen. Wagawin wil met het kapitaal van Pride doorgroeien in Europa en Azië en lonkt naar de Verenigde Staten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-14T12:45:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.