Ook Adobe gooit zich op de metaverse

Adobe heeft een ‘metaverse-ready playbook’ voor merken uitgebracht en een preview gegeven van zijn aankomende Substance 3D Modeler en augmented reality (ar)-winkelervaringen. Dat deed het op zijn jaarlijkse Adobe Summit. Adobe wil op die manier klanten helpen voorbereiden op de komst van de metaverse.

Op zijn bijeenkomst onthulde Adobe ook samenwerkingen met The Coca-Cola Company, Epic Games, Nascar en NVIDIA rond een reeks technologische ontwikkelingen om hen klaar te stomen voor de metaverse. Het gaat dan over tools voor 3d- en contentcreatie zoals Substance 3D en Adobe Aero (voor ar) waardoor merken hun content sneller en efficiënter kunnen fabriceren. 

Adobe mikt ook op, wat het noemt, ‘virtuele handelservaringen’. Het werkt met duizenden bedrijven samen om digitale winkeletalages en andere e-commerce-ervaringen mogelijk te maken. Dat moet klanten in staat stellen ‘immersieve ervaringen' te creëren, waarbij gebruikers zowel virtuele als fysieke producten in de virtuele wereld kunnen kopen. Klanten zullen online een foto van een product nemen en automatisch de exacte grootte en pasvorm ervan in hun huis gerenderd kunnen zien. Zo smelt de virtuele en fysieke wereld samen.

Dat soort virtuele producten zal ook belangrijker worden, denkt Adobe. Ook via online-personages en avatars moeten klanten gepersonaliseerde ervaringen geleverd kunnen worden.

Eerste integraties

Dergelijke middelen zullen uiteindelijk in de Experience Cloud geïntegreerd worden, het cloudplatform van Adobe. De eerste integraties staan al gepland: Adobe Commerce, Adobe Experience Manager, Adobe Analytics, en Adobe Target zullen de overstap maken. Eerder kondigde Adobe al een nauwere integratie aan van 3d-content, -effecten en -mogelijkheden in zijn portfolio van Creative Cloud-applicaties.

Later dit jaar zal Adobe zijn 3d-mogelijkheden in Adobe's Substance 3D Collection, die momenteel Substance 3D Stager, Painter, Sampler, Designer en 3D Asset Library omvat, uitbreiden met een volledig nieuwe Substance 3D Modeler-app. Daardoor wordt dit pakket een volledige end-to-end-oplossing voor 3d-visuals en -ervaringen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-16T11:28:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.