ASML optimistisch over capaciteitsvergroting

Stijging

ASML ziet mogelijkheden om de productiecapaciteit na 2025 verder op te voeren. De chipmachinefabrikant denkt dan meer machines te kunnen afleveren dan afgelopen september tijdens de beleggersdag werd geraamd.

De Veldhovense techgigant verwacht nog een tandje hoger te kunnen gaan. Samen met partners wordt er alles aan gedaan om de productiecapaciteit te vergroten met het oog op de sterke vraag naar chips. 

ASML stelt dit vandaag in een toelichting bij glanzende cijfers over het eerste kwartaal van dit jaar. Dit verzekert het bedrijf tot ver na 2025 van een behoorlijke omzetgroei. Voor de periode 2020-2030 wordt een jaarlijkse groei van rond de elf procent voorzien. ASML is momenteel druk doende nieuwe scenario’s voor 2025 en de groei daarna te maken. In de tweede helft van dit jaar komt het bedrijf met updates.

China

In het eerste kwartaal van dit jaar kwam de omzet uit op 3,5 miljard euro. Dit lag aan de bovenkant van de bandbreedte van 3,3 tot 3,5 miljard euro waarop ASML had gerekend. Ruim een derde van de omzet kwam voor rekening van China. De brutomarge kwam op 49 procent. 

Voor zeven miljard euro aan orders werden binnengehaald. Zo’n 2,5 miljard euro betrof de geavanceerde euv-technologie. Het gaat hierbij om ‘euv 0,33 numerical aperture-systemen’ en ‘multiple 0,55 numerical aperture-systemen’. Voor het tweede kwartaal wordt een omzet van 5,1 à 5,3 miljard euro verwacht. Voor heel 2022 wordt een omzetgroei van ongeveer twintig procent voorzien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-20T10:17:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.