Ai onthult mysterie van de huid

IBM en Unilever zijn er met behulp van artificiële intelligentie (ai) in geslaagd moleculen te ontleden die een rol spelen bij huid-immuniteit. Dankzij hoge-prestatiecomputers en IBM Power10-processor kunnen onderzoekers met ai de ontwikkeling daarin voorspellen. Ook zijn ze in staat gedetailleerde tijdgebonden simulaties te genereren. Daarmee worden moleculaire interacties tot in detail zichtbaar.

Ontdekt is hoe de huid haar natuurlijke afweer tegen ziektekiemen kan versterken. Unilever hoopt deze kennis om te kunnen zetten in huidproducten die de natuurlijke verdedigingslinie van de huid versterken. Dit moet de weerstand tegen microben zoals bacteriën en virussen verhogen.

IBM denkt zo het onderzoek naar andere schadelijke ziekteverwekkers te kunnen versnellen. Meer in het algemeen opent dit werk een nieuwe weg naar het ontdekken van natuurlijke ‘boosters’ met kleine moleculen. Het begrip dat is verkregen van deze mechanismen, kan ook voor ander onderzoek worden aangewend.

Het IBM-team heeft voor de studie mechanistische modellen gemaakt die de langs experimentele weg verkregen informatie uitbreiden. Een uitdaging hier is om de experimentele metingen aan de berekening te koppelen. Dan zijn zinvolle conclusies te trekken over het moleculaire gedrag. Het simuleren van complexe systemen op moleculaire schaal is een grote rekenkundige uitdaging.

IBM Research werkt samen met het Britse STFC Hartree Centre bij de toepassing van ai en quantum computing. Dit moet leiden tot innovaties op het gebied van materialen, biowetenschappen, klimaat, landbouw en productie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-05T10:31:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.