3d-printerbedrijven MakerBot en Ultimaker fuseren

Het Amerikaanse MakerBot en het Nederlandse Ultimaker, twee aanbieders op het gebied van desktop 3d-printen, kondigen een fusie aan. De samensmelting wordt ondersteund door de bestaande investeerders NPM Capital (Ultimaker) en Stratasys (MakerBot). Zij steken 62,4 miljoen dollar in het fusiebedrijf om innovatie en uitbreiding naar nieuwe markten te stimuleren.

Het nieuwe bedrijf wordt geleid door Nadav Goshen, de huidige baas van MakerBot, en Jürgen von Hollen, die nu Ultimaker aanvoert. Daarbij krijgt Goshen de leiding over de activiteiten en r&d en Von Hollen over de commerciële functies.

'Deze fusie markeert een belangrijke mijlpaal voor Ultimaker en MakerBot,' zegt Von Hollen. 'Innovatie en groei zijn beide van cruciaal belang om desktop 3d-printen van een specialistische technologie naar een mainstream zakelijke toepassing te brengen. Het nieuwe bedrijf zal zijn gecombineerde wereldwijde voetafdruk benutten en uitbreiden met verkoop en activiteiten in Noord- en Zuid-Amerika, EMEA en APAC.'

Het nieuwe bedrijf zal zijn hoofdkantoor zowel in Utrecht (Nederland) als in New York (VS) behouden. De transactie moet nog wel worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. 

MakerBot levert desktop 3d-printen en beheert het Thingiverse - een grote 3d-printcommunity. Ultimaker biedt een platform met een diversiteit aan 3d-printproducten en -diensten in de industrie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-12T15:20:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.