Jogo nu onderdeel voetbalplatform 433

Voetbal kampioen

Het voetbalplatform 433 neemt de Nederlandse startup Jogo.AI over. Jogo helpt de prestaties van jonge voetballers te verbeteren door middel van videobeelden en sensoren in schoenen. 433 is opgericht door onder meer oud-voetballer Demy de Zeeuw.

David Dwinger, oprichter van Jogo, en 433-founder Demy de Zeeuw, hopen dat het bedrijf binnen vier jaar uitgroeit tot een unicorn: een tech-bedrijf met een waardering van minstens een miljard euro. Jogo tekende eerder al deals met onder meer Valencia, Manchester City en Benfica.

433 kent zo’n zeventig miljoen gebruikers, van wie de helft via Instagram. Het platform scoort twee miljard views per maand, daarvan is ongeveer 45 procent van de (moeilijk te bereiken) generatie Y (20-34-jarigen). De groei is honderd procent organisch en komt mede tot stand dankzij influencers als LeBron James, Messi, Depay, Pique en Neymar. Het bedrijf werkt samen met grote namen als Nike, Adidas, Red Bull, Puma en EA Sports.

433 is populair bij generatie Y, Jogo is in trek bij Generatie Z (jongeren tot twintig jaar). Dat beide platforms verschillende leeftijdsgroepen aanspreken, is niet het enige synergievoordeel bij deze overname. Jogo ontwikkelt sensoren voor in voetbalschoenen, die nu in beeld komen bij de miljoenen fans van 433. Met de overname van Jogo haalt 433 it-kennis in huis, wat hard nodig is om in de toekomst verder te groeien. Jogo zal verder gaan als 433 Pro.

DSTF krijgt belang in 433

Mark Snijders, chief investment officer van Dutch Sport Tech Fund (DSTF): “We investeren doorgaans in scale-ups, maar Jogo-oprichter David Dwinger overtuigde ons om in zijn startup te investeren. Hij deelde een ambitieus groeiplan, schermde met een snelgroeiend aantal gebruikers en had een goed doordacht b2b2c-verdienmodel. Bovendien begreep hij zijn user-base (13-19-jarigen) als geen ander; zijn generatie Z-zoon speelt de hoofdrol in veel van de professionele video’s van Jogo. Toen we acht maanden geleden investeerden in Jogo, hadden we niet kunnen vermoeden dat het grootste voetbalplatform ter wereld 433 het zo snel daarna zou overnemen.”

Er komt een aandelenruil tussen beide bedrijven: Jogo verwerft een deel van de aandelen in 433 in ruil voor 100 procent van de aandelen. Alexander Janssen, directeur van DSTF: 'Deze deal voelt als een jongensboek. Ons MT staat volledig achter deze transactie.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-18T16:20:00.000Z Teus Molenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.