Universiteit Utrecht zoekt 8 professoren informatica

Het departement Informatica van Universiteit Utrecht is op zoek naar vier en op langere termijn zelfs acht voltijds professoren. De organisatie mikt op mensen die ervaring hebben met softwaresystemen, datagedreven interactie en de combinatie artificiële intelligentie en data-science.

Interactie, algoritme en intelligente softwaresystemen zijn de drie hoofdthema's van het departement Informatica, dat onderdeel is van de faculteit Bètawetenschappen. Het departement is de afgelopen jaren flink gegroeid en ook voor de komende tijd wordt groei voorzien. Eind 2024 hoopt de organisatie acht nieuwe hoogleraren te hebben aangesteld, waarvan de eerste vier nu worden geworven.

Binnen de thema's softwaresystemen, datagedreven interactie en de combinatie artificiële intelligentie en data-science kent het departement diverse onderzoeksgroepen. Voorbeelden daarvan zijn softwaretechnologie, business process management & analytics, data mining, natural language processing, game & media technology en visualisation & graphics.

Toonaangevende wetenschappers

Het departement verwacht dat de nieuwe professoren toonaangevende wetenschappers met internationaal aanzien zijn op het gebied van informatica. Ze bouwen voort op bestaand onderzoek, werken aan de kwaliteit van onderwijs, streven naar maatschappelijke impact, regelen samenwerkingsverbanden en onderzoeksfinanciering. Ten minste twee van de professoren moeten vrouwelijk zijn. Enkele van de te werven mensen vervangen professoren die met pensioen gaan.

De Utrechtse faculteit Bètawetenschappen is in november 2004 ontstaan als fusie van de faculteiten Farmacie, Biologie, Scheikunde, Natuurkunde en Wiskunde/Informatica.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Universiteit Utrecht

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-20T12:19:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.