Atos beveiligt financiële-cloudomgeving IBM

Cloud security

Atos en IBM gaan hun partnerschap rondom IBM Cloud for Financial Services uitbreiden. Klanten van deze cloud-dienst kunnen een beroep doen op de security-expertise van Atos.

Dankzij het security operations center (soc) van Atos in Frankrijk kan er permanent toezicht worden gehouden op deze cloud-infrastructuur en de netwerkonderdelen data plane en control plane. Hierdoor krijgen klanten een totaaloplossing aangeboden die is gebaseerd op meerdere scenario's die de detectie-strategieën van IBM aanvullen om nog meer veiligheid te bieden.

Door de samenwerking staan alle gegevens en systemen onder bescherming en toezicht in overeenstemming met onder meer de EU-richtlijn inzake netwerk- en informatiebeveiliging (NIB). 

Volgens IBM en Atos is er veel behoefte aan zo'n totaaloplossing. De vraag naar innovatieve en gepersonaliseerde producten en diensten neemt namelijk toe. Veel financiële organisaties willen hierdoor overstappen naar de cloud. Echter, die moet wel voldoen aan de strenge Europese beveiligings- en compliance-verplichtingen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-07T12:55:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.