Martijn Koning nieuwe voorzitter CIO Platform

Koning (l.) en Govaert (beeld: CIO Platform).

CIO Platform Nederland heeft een nieuwe voorzitter: Martijn Koning, chief digital officer (cdo) bij Autobinck Group en voorheen cio bij Alliander. Hij neemt het stokje over van Arthur Govaert, de cio van Radboudumc die de Haagse vereniging de afgelopen vier jaar leidde. Onder zijn leiding groeide CIO Platform uit van een netwerkclub tot een belangenbehartiger van zakelijke gebruikers van digitale technologie.

Govaert zette de vereniging op de kaart als vertegenwoordiger van zakelijke technologiegebruikers. Namens hen stelde hij oneerlijke praktijken en marktwerking aan de kaak en pleitte hij ervoor dat de leden altijd eigenaar van hun data blijven. Ook maakte hij zich er sterk voor dat gebruiker en leverancier een gedeelde verantwoordelijkheid hebben op thema's zoals beveiliging, privacy en software-continuïteit. Onder zijn leiding werden bovendien de banden met zusterverenigingen in België, Duitsland en Frankrijk aangehaald.

Transformatie

Koning is sinds eind 2020 bestuurslid van CIO Platform Nederland, waar hij onder meer het voortouw neemt op het thema it-transformatie. Als nieuwe voorzitter gaat hij zich inzetten voor eerlijke regelgeving in het digitale domein, digitale geletterdheid en de combinatie van digitalisering en duurzaamheid. Sinds een jaar is hij bij Autobinck Group verantwoordelijk voor deze twee laatstgenoemde thema's. Voordien was Koning cdo en cio bij nutsbedrijf Alliander.

De dagelijkse leiding van CIO Platform Nederland is sinds 2011 in handen van directeur Ronald Verbeek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-10T16:11:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.