NXP samen met Foxconn in elektrische auto's

Fabrikanten bouwen gezamenlijke platforms voor nieuwe generatie voertuigen

NXP-ceo Kurt Sievers (links) en Foxconn-bestuursvoorzitter Young Liu (rechts) geven hun thumbs up aan de samenwerking

Chipfabrikant NXP uit Eindhoven slaat de handen ineen met Foxconn (Hon Hai), ‘s werelds grootste elektronicafabrikant. De ondernemingen werken samen aan platforms voor een nieuwe generatie slimme geconnecteerde voertuigen. De nadruk valt daarbij op elektrische auto’s, een markt met veel groeipotentieel.

De Taiwanese tech-gigant gaat NXP's portfolio van autotechnieken gebruiken. NXP heeft een groot aantal platforms ontwikkeld om elektrische voertuigen veiliger te maken. Ook biedt de chipfabrikant oplossingen voor veilig geautomatiseerd rijden en voor connectiviteit.

De groei van de markt voor elektrische voertuigen verhoogt de vraag naar halfgeleiders in de auto-industrie. In de toekomst gebruikt een elektrische auto meer dan drieduizend chips. Taiwanese chip-bedrijven werken de laatste jaren nauw samen met de auto-industrie. Hoewel Taiwan zelf geen eigen auto’s produceert, speelt het land een belangrijke rol als toeleverancier van elektronica.

Ambities

Foxconn heeft stevige ambities als het om elektrische voertuigen gaat. Het concern, groot geworden met de productie van consumentenelektronica voor derden, zet in op platforms voor elektrische voertuigen.

Daarbij wil de fabrikant gebruikmaken van de systeemexpertise en het uitgebreide elektrificatie-portfolio van NXP. Te denken valt aan NXP S32-processors, analoge front-ends, drivers, netwerk- en stroomproducten.

Verder hebben de Taiwanezen interesse in NXP’s oplossingen voor connectiviteit. Die gebruiken de nieuwste NXP S32-domein- en zonale controller-familie voor gateways en voertuig-netwerkbesturing. Ultra-breedband (UWB) en Bluetooth Low Energy (BLE) helpen de toegang tot auto’s veiliger te maken. Een derde pijler is veilig geautomatiseerd rijden, aangevuld met de radar-oplossingen van NXP. Ook zal de nodige hardware- en software-ondersteuning worden geboden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-21T09:57:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.