Samsung probeert productie te verduurzamen

Voor zijn nieuwste modellen uit de Galaxy-productlijn gebruikt fabrikant Samsung voor een deel materiaal dat is gerecycled. Ook het verpakkingsmateriaal bestaat steeds meer uit herwonnen grondstoffen. Dat meldt het elektronicabedrijf deze week tijdens zijn online evenement Unpacked 2022.

Recycling is hot en dat weten ze bij Samsung maar al te goed. De fabrikant probeert hergebruikt materiaal te verwerken in de producten die bij het evenement werden aangekondigd. Zo worden de nieuwe vouwbare smartphones van de Z-serie en de nieuwe oordopjes Galaxy Buds 2 Pro deels gemaakt met plastic van visnetten. Visnetplastic zou nu in elf producten van Samsung zitten.

Door afgedankte visnetten om te vormen tot hoogwaardig materiaal voor de elektronica, zegt de fabrikant de gevolgen van plasticvervuiling te verminderen. Het bedrijf verwijst daarbij naar een onderzoek dat veronderstelt dat jaarlijks 640.000 ton aan visnetten in de wereldzeeën achterblijft.

Biogebaseerd hars

Sustainable Tech Computable Awards

Tien bedrijven strijden om een Computable Award 2022 in de categorie Sustainable Tech. Wie de meeste stemmen krijgt van publiek en jury, wint de award.

Breng nu je stem uit

In 90 procent van de Galaxy-producten die het afgelopen jaar op de markt kwamen, zouden milieubewuste materialen zitten. Het gaat niet alleen om visnetplastic, maar ook om biogebaseerd hars en materialen afkomstig uit gerecyclede elektronica. Volgens de fabrikant is het complex om de kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid van de nieuwe materialen te waarborgen. Er is meer geld beschikbaar voor r&d op dit vlak.

In 2025 wil het Koreaanse techbedrijf geen eenmalig bruikbaar plastic verwerken in de verpakking van zijn mobiele producten. Nu al wordt enkel gerecycled papier gebruikt voor de verpakking van flagship-producten, zoals de S22- en de Galaxy Z-series. Volgens de fabrikant zou dit jaarlijks bijna 51.000 bomen besparen.

Voetafdruk

Door de verpakking zo klein mogelijk te houden, verwacht het bedrijf de voetafdruk tijdens transport te verkleinen. Dit zou dit jaar 10.000 ton minder CO2-uitstoot opleveren.

Een andere manier van verduurzaming is de upcycling van oude smartphones. Deze toestellen kunnen met een software-update dienst gaan doen als slimme apparaten voor thuisgebruik. Sommige tweedehands toestellen worden omgebouwd tot bijvoorbeeld medische diagnoseapparatuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-12T15:19:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.