Steeds meer vraag naar groene ict-producten

Sustainable Tech duurzaam groen

De belangstelling voor duurzame ict-productie groeit flink. Dat komt terug in de certificering van groene ict-spullen. Meer dan duizend producten zijn inmiddels gecertificeerd met de nieuwste standaard van TCO. Die leverancier van duurzaamheidscertificeringen heeft inmiddels de negende generatie van zijn certificeringstandaard voor groene ict-producten gelanceerd en ziet aanbieders in hoog tempo hun aanbod certificeren.

TCO: ‘De mijlpaal van duizend nieuwe gecertificeerde producten is al meer dan een maand eerder bereikt dan bij de vorige generatie certificering het geval was. En dat terwijl de milieu- en sociale duurzaamheidscriteria strenger zijn geworden.' Ook is er een uitgebreid systeem voor de classificering van het gebruik van grondstoffen toegevoegd. Daarin wordt naast de grondstoffen van het product gekeken welke chemicaliën in het productieproces zijn gebruikt.

Volgens TCO verduurzamen ict-aanbieders uit eigen beweging, maar ook doordat inkopers uit zowel de private als publieke sector steeds vaker duurzamere ict-producten eisen. Met meer gecertificeerde producten wordt het voor hen makkelijker om betere keuzes te maken. Inkopers letten steeds beter op of ze de uitstoot van broeikasgassen kunnen verlagen en elektronisch afval kunnen verminderen.

Ook circulair inkopen en de drang om ict-investeringen maximaal te benutten, nemen toe. ‘De criteria worden elke drie jaar bijgewerkt om gecertificeerde producten stap voor stap te verduurzamen. Alle momenteel gecertificeerde productmodellen, meer dan 3500, worden vermeld in onze productzoeker’, meldt TCO.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-20T17:28:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.