Definitief 267 miljoen naar PhotonDelta

Het kabinet trekt definitief 602 miljoen euro uit voor vijf Nationaal Groeifondsprojecten. Het meeste geld (267 miljoen euro) gaat in deze tweede ronde van toekenningen naar het project PhotonDelta, gericht op het versterken van het fotonica-ecosysteem in Nederland

Daarvan is zestig miljoen geen overheidssubsidie maar een renteloze lening. Fotonica geldt als een baanbrekende technologie waarbij elektronica en lichttechniek samensmelten. Met name in Eindhoven, de 'lichtstad' van Nederland, zijn veel onderzoekers en nieuwe bedrijven hiermee bezig.

Voor het project Zelfdenkende moleculaire systemen, gericht op het gebruik van kunstmatige intelligentie voor de ontwikkeling van nieuwe moleculaire materialen, komt 97 miljoen euro beschikbaar.

Voor het project PPS-opschaling in het beroepsonderwijs, dat de samenwerking tussen het beroepsonderwijs en de arbeidsmarkt bevordert, is 153 miljoen euro toegekend. Verder gaat zestig miljoen naar het project Cellulaire Agricultuur en 26 miljoen naar het project Werklandschappen, gericht op de duurzame transformatie van werklocaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-25T18:00:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.