SciSport krijgt groeigeld voor voetbalinnovatie

SciSports, het Enschedese softwarebedrijf dat voetbalclubs helpt beter te presteren, krijgt een kapitaalinjectie van een miljoen euro. Het groeigeld komt van Rabobank en bestaande aandeelhouders. De extra financiering stelt het databureau in staat de ontwikkeling van voetbalanalyse-applicaties te versnellen en wereldwijd te expanderen.

De toepassingen zijn gericht op het scouten van spelers en prestatieanalyse. SciSports biedt een platform waarmee de clubs inzichten uit data kunnen halen. Inmiddels worden meer dan honderd clubs bediend. Ook levert het bedrijf uit Enschede statistieken die mediabedrijven via api’s kunnen integreren in hun huidige toolset.

Big data hebben de voetbalwereld veroverd. Clubs als Ajax kopen grote hoeveelheden data in. Ze hebben tegenwoordig vijf á tien analisten in dienst om uit die verschillende databronnen bruikbare inzichten te halen. Software zoals die van SciSports of de Britse concurrent Opta Sports is daarbij onontbeerlijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-12-20T11:45:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.