Pot van 3 miljoen voor digitale innovatie overheid

Voor innovaties die de digitale dienstverlening van de overheid verbeteren, is drie miljoen beschikbaar. Overheidsinstanties die een goed idee hebben, kunnen een financiële bijdrage krijgen uit deze pot van het ministerie van BZK.

Voorwaarde is dat ten minste twee overheidsdiensten zo’n voorstel indienen waarbij een partij de regie voert. Het innovatiebudget is bedoeld om samenwerking te stimuleren en ervoor te zorgen dat binnen de overheid minder dubbel werk wordt gedaan. Voorstellen helpen de digitale dienstverlening aan burgers en ondernemers te verbeteren. Kleine projecten hebben maximale projectkosten van twee ton. De eigen bijdrage is minimaal 25 procent. Grote projecten gaan de twee ton te boven. De eigen bijdrage is dan veertig procent.

De lessen die uit zo’n project zijn te trekken, worden openbaar gedeeld. Bij de selectie wordt onder meer spreiding over (typen) organisaties en regio’s nagestreefd. Voorstellen moeten innovatief en nuttig zijn.

Kandidaten kunnen van 7 tot 31 maart een aanvraag indienen via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-22T09:59:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.