Amsterdamse ai-starter Orquesta gaat Europa in

Een groep Nederlandse investeerders, waaronder diverse kopstukken van Mollie, biedt het Amsterdamse ai-bedrijf Orquesta kans verder in Europa te expanderen. Ze verwachten veel van een nieuwe tool waarmee bedrijven gemakkelijker met grote taalmodellen zoals GPT-3 en PaLM kunnen werken.

Het platform biedt een uitgebreide gereedschapskist waarmee bedrijven in hun producten ai kunnen stoppen. Het gebruik ervan vereist geen programmeerwerk. Alles met betrekking tot grote taalmodellen (llm's) van aanbieders als OpenAI, Azure, Google, Hugging Face en Cohere, inclusief het beheer en de dagelijkse operaties, is op één plaats te centraliseren. Denk aan het beheer van de prompts; de vragen en commando’s die aan de taalmodellen worden gegeven.

Het platform biedt ook realtime-informatie over de prestaties van de gebruikte llm's en hun kosten. Orquesta zegt met alle grote aanbieders van taalmodellen te werken. Gebruikers kunnen ook zien hoe de llm’s werken en krijgen inzicht in de schaalbaarheid. Door alles op één plek te centraliseren, helpt het platform bedrijven tijd te besparen en de kosten te verlagen, zowel voor experimenten als voor daadwerkelijk gebruik in productieomgevingen.

Versnippering

Volgens Sohrab Hosseini, medeoprichter van Orquesta, leidt de versnelde ontwikkeling van nieuwe ai-functionaliteiten tot versnippering en complexiteit. ‘De integratie van al die verschillende llm’s, de configuratie en het opstellen van regels kosten veel tijd. Gevolg is dat de schaarse talenten zich minder kunnen richten op strategisch werk en groei.'

Een llm-gateway die alle benodigde tools omvat, zoals Orquesta biedt, kan deze mensen veel werk uit handen nemen. Volgens mede-investeerder Adriaan Mol, oprichter van Mollie, Messagebird en Spacetime, kunnen ontwikkelaars nu sneller werken waardoor de release cycles korter worden. Herman Kienhuis, managing partner van Curiosity VC, denkt dat Orquesta met zijn no-code-platform een leidende rol kan pakken in de markt voor tools waarmee bedrijven snel nieuwe generatieve-ai-technologieën kunnen inpassen. 
Curiosity VC leidde de eerste investeringsronde die acht ton bijeenbracht. Ook Adriaan Mols Spacetime, Golden Egg Check Capital, Magnetic Fund en investeerders als Koen Köppen (Mollie). Milan Daniels, Max Klijnstra (Otrium) en Arjé Cahn (Bloomreach) deden mee. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Digital Innovation

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-10-03T09:48:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.