Sdu introduceert selfserviceformulier WMO

Vrouw onderzoek laptop grafieken

Uitgeverij Sdu Information Solutions start het uitleveren van een slim formulier voor gemeenten in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Het gaat om een online selfserviceformulier voor gebruik door burgers. Het is een eerste vrucht van de samenwerking met bedrijfsprocesautomatiseerder Be Informed in Apeldoorn.

Sdu en Be Informed werken al twee jaar samen aan de ontwikkeling van het zogeheten i-formulier. Sdu Information Solutions levert hierbij de content en Be Informed biedt het digitale platform voor de ontwikkeling van de Sdu i-formulieren. Een achterliggende database toetst het formulier aan de actuele wet- en regelgeving. Voordeel hiervan is dat het formulier snel is aan te passen aan regel- of wetswijzigingen.

Het project heeft door onvoorziene omstandigheden een lange looptijd gehad, vertelt marketingdirecteur Frank Buytendijk van Be Informed. ‘Ik verwacht veel van deze samenwerking. Het aanleveren van formulieren aan gemeenten die altijd up-to-date zijn draagt bij aan een kleinere overheid.' Voor Be Informed is de samenwerking interessant doordat Sdu veel kennis heeft van gemeentemarkt en de verkoop van de formulieren doet.

Be Informed werkt voor de ontwikkeling van producten voor gemeenten samen met verschillende partijen, waaronder ook de ict-dienstverleners Capgemini, Sogeti en O&i.

Strategie

Of het WMO-formulier op korte termijn een vervolg krijgt is onbekend. Bij Sdu Information Solutions was niemand bereikbaar om de strategie rond de i-formulieren toe te lichten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-03T10:57:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.