Siemens minimaliseert downtime robots

Robot

Siemens PLM Software introduceert RobotExpert-software, een oplossing voor robotsimulatie en -programmering voor kleine en middelgrote productiebedrijven. RobotExpert ondersteunt industriële toepassingen zoals pick-and-place, booglassen, polijsten, lijmen en helpt bedrijven de downtime van robots te minimaliseren. De nieuwe oplossing is een uitbreiding op Siemens PLM Software's portfolio van digital manufacturing-oplossingen.

Industriële robots worden steeds vaker ingezet in verschillende sectoren om complexe, herhalende taken uit te voeren. Daardoor groeit de behoefte aan een kant-en-klare oplossing voor robotsimulatie en -programmering. Met RobotExpert kunnen gebruikers robottoepassingen ontwerpen, simuleren, optimaliseren en offline programmeren.

Intuïtieve 3D-omgeving

In de intuïtieve 3D-omgeving kunnen handelingen van robots eenvoudig worden geoptimaliseerd. Ook is het mogelijk om schaalmodellen te maken van complete productiecellen en -systemen. RobotExpert kan worden gebruikt om de meest geschikte combinatie van gereedschappen samen te stellen voor specifieke productievereisten.

Industriële robots worden traditioneel vaak handmatig geprogrammeerd, wat zorgt voor downtime en suboptimale programmering. RobotExpert is een offline programmering- en simulatie-oplossing die het mogelijk maakt om programmeerwerk virtueel uit te voeren en de duur van robothandelingen te verkorten. De simulatiemogelijkheden verminderen bovendien het veiligheidsrisico voor productiepersoneel en -gereedschappen.

Digital manufacturing-technologie

'Productiebedrijven, zowel groot als klein, staan onder druk om hun efficiency te verbeteren. Het automatiseren van het productieproces helpt daarbij', aldus Zvi Feuer, senior vice president, Manufacturing Engineering Software bij Siemens PLM Software. 'Met name kleine en middelgrote productiebedrijven hebben behoefte aan een intuïtieve en eenvoudig in te zetten oplossing die een deel van de complexiteit van robotsimulatie en -programmering wegneemt. Daarom hebben we RobotExpert ontwikkeld als een onafhankelijke softwareoplossing die voortbouwt op onze digital manufacturing-technologie. We hebben meer dan twee decennia aan ervaring met robotoplossingen voor de meest complexe toepassingen gebruikt om een eenvoudige oplossing te ontwikkelen die kleine en middelgrote bedrijven helpt om betere producten te maken door slimmere beslissingen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-08-24T15:10:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.