Atos en RuleArts stappen samen in compliance

Handen schudden

Ict-dienstverlener Atos en compliance-specialist RuleArts gaan samen bedrijven en overheden helpen om in een snel veranderende omgeving met wijzigende wet- en regelgeving en intern beleid duurzaam zicht en greep te krijgen op de eigen bedrijfslogica. Doel is om de veranderlijke bedrijfslogica en bedrijfsregels te scheiden van de veel minder veranderlijke processen. Dit reduceert complexiteit en maakt ook duurzame en bewijsbare compliancy mogelijk.

Om continu aan de veranderende bedrijfseisen te kunnen voldoen geven bedrijven duizenden euro's uit aan het aanpassen van it-systemen. Analyses laten zien dat deze eisen voor 70 tot 90 procent voortkomen uit aanpassingen aan bedrijfslogica. Duidelijke afstemming met it is volgens Atos en RuleArts cruciaal om aan te geven welke delen van de bedrijfslogica moeten worden aangepast. Meestal is bedrijfslogica verweven met procesinformatie, wat het moeilijker maakt om de vinger precies op de vereiste aanpassingen te leggen.

Meer controle

'Om uit te zoeken wat aangepast moet worden, moeten meestal eerst de bestaande it-systemen worden geanalyseerd', zegt Peter Kalmijn, productmanager bij Atos. 'Vaak worden belangrijke bedrijfsregels over het hoofd gezien, wat achteraf weer gecorrigeerd moet worden. Met deze samenwerking biedt Atos zijn klanten een krachtige oplossing om continu meer controle te krijgen over hun bedrijfsregels, in de natuurlijke taal van het bedrijf zelf.'

Atos en RuleArts helpen de business de vereiste bedrijfslogica en bedrijfsregels te formuleren voor de operationele beslissingen, die het bedrijf dagelijks neemt. Tegelijkertijd versnelt deze aanpak de communicatie met it en kunnen it-systemen meteen de eerste keer correct worden aangepast. Gebruikersvriendelijke hulpmiddelen, die tegelijkertijd de bedrijfsonderdelen ondersteunen en communicatie met it faciliteren, zijn volgens beide bedrijven cruciaal om hoge aantallen van bedrijfsregels aan te kunnen. RuleArts biedt met RuleXpress een hulpmiddel dat nodig is om duurzame compliancy, validatie van regels en communicatie van bedrijfsregels effectief te ondersteunen.

RuleSpeak en RuleXpress

'Gecombineerd met Atos' expertise als it-systeemintegrator kunnen wij bedrijven en overheden ondersteunen om hun bedrijfsregels in kaart en duurzaam onder beheer te brengen', aldus Kalmijn. 'Hiervoor gebruikt Atos de open standaard RuleSpeak in combinatie met RuleXpress van RuleArts. De strategische samenwerking zorgt ervoor dat Atos het beste kan aanbieden in management, methode en tools.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-11T11:38:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.