TU/e start leerstoel businessprocessen

prof. dr. ir. Hajo Reijers

prof. dr. ir. Hajo Reijers van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)

Nederland loopt voorop in onderzoek op het gebied van business process management (bpm). Toch komt de meeste software nog uit de Verenigde Staten. 'Het probleem is dat in Europa toponderzoek te weinig in economische activiteiten wordt omgezet', zegt prof. dr. ir. Hajo Reijers van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Het oprichten van een leerstoel Business Process Technologies in samenwerking met Perceptive Software moet hier verandering in aanbrengen.

Bedrijven en instellingen zetten veelvuldig Business Process Technologies in. Het optimaliseren en automatiseren van bedrijfsprocessen doet kosten verlagen en bedrijfsresultaten verhogen. Dankzij de leerstoel Business Process Technologies aan de faculteit Wiskunde en Informatica van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) kunnen jonge Nederlandse talenten verder worden ontwikkeld en behouden. Daarnaast richt de intensieve samenwerking tussen Perceptive Software en de TU/e zich op het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek naar bpm, zodat de universiteit nieuwe methoden kan ontwikkelen met behulp van innovatieve tools en technologie.

Social bpm

De leerstoel staat onder leiding van Hajo Reijers en gaat zich de komende jaren richten op onderzoek naar multi-dimensional mining: het op geavanceerde wijze doorzoeken van gegevensbestanden. Een tweede focusgebied is het toevoegen van social media-achtige functionaliteiten, social bpm genoemd. De TU/e heeft twee jonge onderzoekers voor beide gebieden aangetrokken. Begin 2013 gaan zij starten met hun vierjarig promotieonderzoek aan de TU/e.

'De TU/e staat te boek als een toonaangevende universiteit op het vlak van bpm', zegt Reijers. 'Omdat Nederland de ambitie heeft om te behoren tot de top van kenniseconomieën, moet het bedrijfsleven nauwer gaan samenwerken met onderwijs. Op deze manier kunnen we toponderzoek ook daadwerkelijk omzetten in economische activiteiten. Daarom zijn we zo blij met de samenwerking met Perceptive Software.'

Kosten besparen, omzet verhogen

'We zijn erg enthousiast over het voortzetten van onze al bestaande samenwerking in deze vorm', zegt John Hoogland, vice president bpm bij Perceptive Software. 'We verwachten dat we met deze samenwerking een basis voor nieuwe technologieën kunnen leggen, die van grote economische waarde zijn. Zo kunnen we sneller nieuwe producten ontwikkelen, waarmee organisaties en instellingen kosten kunnen besparen en de omzet kunnen verhogen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-16T13:55:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.