Alfabet AG komt in handen van Software AG

Alfabet letters taal

Software AG, leverancier van software voor business process excellence, middleware en databases, neemt Alfabet AG over. Dit is een Berlijnse leverancier van software voor het beheren van it-infrastructuren. Software AG zal de producten van Alfabet combineren met zijn ontwerp- en analysetool Aris, zodat klanten makkelijker inzicht kunnen krijgen in de gevolgen van het veranderen van zakelijke processen voor hun it-infrastructuur.

Software AG verwacht dat klanten onder invloed van ontwikkelingen als cloud, mobile, sociale netwerken en big data sneller hun businessmodellen gaan aanpassen. Om zulke veranderingen goed te kunnen blijven ondersteunen anticipeert het bedrijf hier met de overname van Alfabet op. Bij het Berlijnse softwarebedrijf werken zo'n negentig man. Alfabet, opgericht in 1997, heeft ook nog kantoren in het Amerikaanse Cambridge (Massachusetts) en Singapore. Tot de klantenkring behoren zo'n zeventig multinationals, waaronder Daimler, Volkswagen, BMW, Credit Suisse en UBS.

Software AG wil de overname eind juni afronden, maar is nog afhankelijk van de goedkeuring van de Duitse antitrust-autoriteiten. Het bedrijf verwacht veel van zijn softwaresuite voor integratie en procesverbetering (business process excellence). Deze divisie draaide in 2012 een omzet van 547 miljoen euro. In het eerste kwartaal van 2013 zag Software AG de licentie-inkomsten in dit segment met 19 procent toenemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-10T15:56:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.