OpenText koopt Cordys voor 25 miljoen euro

Overname

Leverancier van enterprise information management (eim)-oplossingen OpenText neemt voor 33 miljoen dollar (bijna 25 miljoen euro) de Nederlandse leverancier van business process management (bpm)-oplossingen over. Door de overname haalt OpenText Cordys-klanten als Siemens, Mercer, Pacific Blue Cross en Tata Steel binnen. Cordys is gevestigd in Putten.

OpenText voegt Cordys toe aan zijn bpm-portfolio. Dit bestaat nu uit een 100 procent eigen cloud-gebaseerd bpm-platform en PaaS-oplossing, met onder andere cloud-orkestratie, integrated enterprise service bus, rules engine, business activity monitoring, sociale en mobiele interfaces en een applicatie ontwikkelomgeving. De overname geeft OpenText ook de mogelijkheid om indirecte verkoopkanalen zoals independent software vendors, system integrators en managed service providers beter te benaderen. Zij kunnen met de nieuwe bpm-functies en SaaS- en PaaS-implementatie-opties een platform vinden voor het creëren van procesautomatiseringsoplossingen voor hun klanten.

Het Cordys-platform biedt OpenText-klanten een robuust platform geschikt voor alle soorten van proces- en case-georiënteerde workloads vanuit een enkel systeem. De modulaire architectuur ondersteunt co-existentie met andere bpm-systemen, enterprise content management- en customer experience management-producten, alsook systemen van derden.

Process automation-roadmap

OpenText breidt door de overname van Cordys en eind juli die van ICCM Solutions het bestaande bpm- en case management-aanbod uit. Binnen het procesautomatiseringsportfolio zal het Cordys-platform worden aangeduid als ‘OpenText Cordys’ en vult het het bestaande OpenText bpm-aanbod aan. De bestaande bpm-producten met on-premises implementatie-oplossingen zullen blijven en productverbeteringen, volledige onderhoud en ondersteuning en professionele dienstverlening blijven gegarandeerd. OpenText is van plan om een uniforme gebruikersinterface te bieden voor de voornaamste on-premises bpm-systemen, zodat gebruikers gemakkelijk en uniforme toegang tot werkitems hebben over meerdere process engines.

ICCM’s Assure blijft de oplossing voor klanten die in-house slimme procesapplicaties willen bouwen en ook de basis voor OpenText’s samengestelde smart proces applicatie-aanbod. OpenText Assure draait nu bovenop het Metastorm-bpm-platform van OpenText en zal ook geschikt gemaakt worden voor het OpenText Cordys-platform. Klanten hebben daardoor de flexibiliteit om hun smart process-applicaties in de cloud of op locatie te implementeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Interessant nieuws. Voor zover ik weet zijn er zeker investeringen geweest van 60 Miljoen en volgens mij zelfs van een tweede ronde investering van tig miljoen. Ben benieuwd naar reacties over waarom dit zover is gezakt. Probleem bij aansluiting bij klanten?

@ Pascal,

Het bedrijf draait al sinds 2010 rode cijfers.

En ja, er is veel geld in gestoken. In denk dat grote verliezers hier Jan Baan en de Amerikaanse investeerders zullen zijn.

Want veel van hun geld zullen ze niet meer terug zien.

Dit is zeker positief voor OpenText, de andere ecm-spelers hebben niet echt veel gedaan betreft bpm. Belangrijk is dat het een goede technologie is.

Deze zag ik niet aankomen. Voor dat geld had ik het ook wel willen kopen :-)

Ik ben wel benieuwd naar de achtergrond. Kan iemand daar iets meer over vertellen? Sloot het product niet goed aan op de behoefte? Was de marketing niet goed? Verkoop BPM gewoon niet goed?

Wat zijn de verschillen tussen Cordys en Mendix? En Mendix lijkt vooralsnog wel succesvol.

Ik heb een grote voorliefde voor BPM, maar tot het adopteren van een tool of systeem is het nooit gekomen, wel heb ik diverse workflow systemen op maat gemaakt en deze waren in mijn ogen van grote toegevoegde waarde.

@ Henri,

Het is niet veel 25 miljoen. Maar verkijk je niet opverborgennkosten ( lees schulden ) van Cordys.

@ Henri Koppen.
"Wat zijn de verschillen tussen Cordys en Mendix? En Mendix lijkt vooralsnog wel succesvol."

Die zijn erg groot. Mendix heeft namelijk niets met BPM te maken, maar is een tool waarmee je snel een app in elkaar te timmeren. Daar is het inderdaad best succesvol in. Cordys is veel groter en veelzijdiger en omvat zaken als BPM en Case Modelling.

@mdv1984 : Thanks.

Toen Mendix nog erg jong was waren ze met workflow bezig en juiste omdat ze business applicaties maakten, nam ik aan dat hier het workflow component in zat. Ik heb ook wat met de Mendix modeller gespeelt en daar zitten wel echt Workflow elementen in zoals een logische stroom van acties met splitsingen, maar heb er nog geen echte dingen mee gebouwd. In beide producten kun je user interfaces bouwen, vandaar mijn aannames dat de producten veel overeenkomsten hadden.

@Henri

Mendix heeft zeker een component waarmee je flows kan maken, dat heb je zeker goed gezien. Maar er is een verschil tussen flows maken en een echt BPM-component waarmee je processen kan managen, meten, verbeteren e.d. Dat laatste heeft Cordys juist.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-08-19T10:32:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.