Konica Minolta koopt Tsjechische BPM-speler

Europees hoofdkantoor Konica Minolta Langenhangen Dld

Printerleverancier en documentdienstverlener Konica Minolta meldt de overname van de Tsjechische business process management-specialist (bpm) Webcom. Dat in Praag gevestigde bedrijf profileert zich als bpm-leverancier voor Centraal- en Oost-Europa. Van de overname zijn geen geen financiële details bekendgemaakt.

Konica Minolta voegt het bedrijf in eerste instantie toe aan zijn Tsjechische-tak voor bedrijfsoplossingen en bekijkt nog hoe het de oplossingen van die leverancier integreert in het wereldwijde dienstenaanbod. Met het ingelijfde bedrijf wil Konica zijn print- en documentdiensten optimaliseren en integreren in bedrijfsprocessen op het gebied van erp en crm. Het koppelt documentbeheer en ict-beheer in één dienstenaanbod.

Het in 1998 opgerichte Webcom telt 140 medewerkers en behaalde in 2014 een omzet van ongeveer 12,7 miljoen euro. Het wordt ondergebracht bij Konica Minolta Business Solutions in Brno.

Transitie

Konica Minolta bevindt zich in een transitie. Eind 2014 vertelde general manager direct sales Martijn Bik aan Computable dat het bedrijf transformeert van een traditionele documentdienstverlener gericht op printdiensten naar een dienstverlener voor digitaal documentbeheer.

Kernwoorden in die strategie zijn mobiel werken, innoveren met partners en productieprinten gericht op specifieke sectoren. Lees hier het interview.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-06T11:30:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.