Be Informed wil via NPEX 2,5 miljoen lenen

Investering

Softwarebedrijf Be Informed geeft via het beleggersplatform NPEX, een achtergestelde obligatielening uit met een maximale looptijd van vijf jaar tegen een rente van 8,5%. Het bedrijf uit Apeldoorn wil met de beoogde opbrengst van de uitgifte van in totaal 2.499 obligaties ter waarde van duizend euro een versnelde groei financieren.

Be Informed is fors geherstructureerd na een faillissement in 2014 van zijn Nederlandse dochterorganisatie die verantwoordelijk was voor implementaties. Het doorgestarte bedrijf, waar een groep private investeerders is ingestapt, heeft momenteel circa dertig medewerkers in dienst. In 2015 bedroeg de omzet van het bedrijf 4,4 miljoen euro en werd een nettowinst geboekt van 226.000 euro.

Be Informed beschikt over een modelgedreven business process-platform waarmee het processen in kennisintensieve omgevingen kan automatiseren. Het bedrijf noemt dit tegenwoordig een softwareplatform voor robotisering van kennisintensieve processen. Be Informed is actief in met name Nederland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

Met de verkoop van gebruikslicenties en onderhoudsovereenkomsten aan onder andere overheidsinstellingen, zoals de Immigratie- en Naturalisatiedienst, Home Office/Immigrations in Groot-Brittannië, het federaal agentschap voor milieu in de Verenigde Staten (EPA: Environmetal Protection Agency), financiële dienstverleners, waaronder Tesco Bank en Deloitte en levensmiddelenconcern Procter & Gamble ziet Be Informed kansen om in een hoger tempo verder te groeien.

Kenniswerk

Be Informed-ceo Rik Hoogenberg verwacht voor de komende drie jaar een geprognotiseerde groei van circa 30 procent per jaar. Met de opbrengst van de obligatielening verstevigt Be Informed zijn financiële positie, waardoor het volgens Hoogenberg mogelijk wordt om versneld overheden, financiële dienstverleners en partijen in de industriële sector tot klant te maken.

‘De economische impact van de robotisering van kenniswerk heeft grote gevolgen. Na de entree van de robots in de industrie zal nu de robot-software ervoor zorgen dat er betere adviezen worden gegeven op basis van een specifieke klantsituatie. Door het robotiseren van routinematige activiteiten in complexe processen kunnen kenniswerkers zich beter gaan concentreren op uitzonderingsgevallen’, aldus aldus Hoogenberg.

Beleggen

Sinds 24 mei kan via NPEX (www.npex.nl/be-informed) op de Be Informed-obligaties worden ingeschreven. Verhandeling van de obligaties op het NPEX-platform geschiedt vanaf uitgiftedatum, naar verwachting vanaf woensdag 6 juli 2016. Voor het kopen en verkopen van de obligaties is een NPEX-beleggingsrekening vereist bij de Stichting NPEX-Bewaarbedrijf.

NPEX noemt zichzelf de mkb-beurs van Nederland. Beleggers kunnen er rechtstreeks investeren in midden- en kleinbedrijven en die bedrijven kunnen hier zelf geld ophalen door het uitgeven van aandelen of obligaties. NPEX is een commerciële beleggingsonderneming uit Den Haag met een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Onder de aandeelhouders van NPEX bevindt zich Inkef Capital, een dochteronderneming van pensioenfonds ABP. Het ministerie van Economische Zaken heeft ter ondersteuning NPEX een lening verstrekt. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Er was begin 2014 geen sprake van (enkel) het "faillissement van de implementatietak". Want begin 2014 is geheel Be Informed B.V. failliet gegaan. Voor de toenmalige schuldenlast zie https://www.dommerholt.nl/nl/faillissementen/be-informed-bv/

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-25T17:46:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.