Software AG viert 25 jaar BPM-software ARIS

CeBIT 2017-update!

De met Lego-blokjes nagebouwde fabriek aangestuurd met Aris-software op de stand van Software AG op de CeBIT 2017. Foto: Rik Sanders

Het Duitse softwareconcern Software AG staat op de CeBIT 2017 uitgebreid stil bij het vijfentwintigjarig bestaan van de business process management (bpm)-tool Aris. Met deze software kunnen klanten hun bedrijfs- en klantprocessen ontwerpen, analyseren, verbeteren en beheren. De nieuwste versie Aris 10 is volgens Software AG nog meer afgestemd op de digitale transformatie die bedrijven en overheden momenteel doormaken.

Software AG verwierf de bpm-tool Aris middels de overname van het eveneens Duitse IDS Scheer in 2009. In Nederland is de Aris-tool van oudsher een breed gebruikt product, onder andere bij DSM.

Het softwareconcern besteedt op zijn stand op ict-vakbeurs CeBIT, die deze week plaatsvindt in Hannover, aandacht aan het zilveren jubileum van Aris. Zo staat er een met Lego-blokjes nagebouwde fabriek die wordt aangestuurd met de bpm-software.

Verder was er een sneak-preview van de nieuwste versie, Aris 10. Wolfram Jost, chief technology officer en een van de grondleggers van Aris, presenteerde onder meer een slimme visualisatie en analyse van kpi's (key perfomance indicators) met de nieuwe module Aris Aware, planning voor Internet of Things (IoT)-scenario’s, managen van klantervaringen én de ondersteuning voor de General Data Protection Regulation (GDPR)-richtlijnen van de Europese Unie. De nieuwe versie is vanaf medio april beschikbaar.

Gouden zegel

In december 2016 kreeg ARIS een ‘gouden zegel’ voor de eerste plaats in een studie van het Duitse software-analysebureau Barc over process modeling tools. 'ARIS voldoet volledig aan alle noodzakelijke criteria voor ondersteuning van modelbeheer, standaardnotaties, conventiebewaking, samenwerking en informatieanalyse', aldus Barc.

Software AG is al zo'n vijfenveertig jaar actief. Het zogeheten Digital Business Platform van het bedrijf is een combinatie van procesmanagement, data- en applicatie-integratie, real-time analytics en enterprise architectuur-management. Bij het bedrijf, met het hoofdkantoor in Darmstadt, werken zo'n 4.300 medewerkers in zeventig landen. In 2016 bedroeg de omzet 872 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-22T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.