Boek: Jongleren met nieuwe ict in de bestuurskamer

De digitale transformatie: hoe pakt een bestuurder dat aan? In het boek 'De Verwezenlijking' beschrijven de auteurs, it-ondernemer Hans van Bommel en bestuurder en hoogleraar Jo van Engelen, welke ballen een bestuurder in de lucht moet houden om zijn team succesvol digitale veranderingen te laten doorvoeren. Het gaat daarbij niet alleen om een hecht teambelang maar bijvoorbeeld ook om polarisatie. In samenwerking met uitgeverij Van Duuren Media biedt Computable drie lezers de mogelijkheid dit handboek over de digitale transformatie te bespreken.

'De Verwezenlijking. Een begaanbare weg naar duurzaam digitaal transformeren' is het vierde boek van it-ondernemer Hans van Bommel en bestuurder en hoogleraar Jo van Engelen over automatiseren en besturen. Het boek maakt duidelijk hoe bestuurskamers de ingewikkelde bestuursprocessen rondom it doelgericht kunnen beïnvloeden. 'Een (digitale) transformatie uitvoeren is een complex vraagstuk en we lossen dit bij voorkeur op met een complexe aanpak', aldus de auteurs.

Het tweetal biedt mogelijke paden en duidelijke handvatten voor de altijd weer opduikende struikelblokken. Ze werken daarbij met voorbeelden uit de praktijk, zoals uitvoeringsorganisatie CIZ en Estland, waar de overheid voorop loopt met innovatieve ict. 

Recensie?

De redactie zoekt drie lezers die graag een recensie willen schrijven over dit boek. Geïnteresseerden  kunnen een e-mail sturen naar redactie@computable.nl o.v.v. Recensie De Verwezenlijking. Bij overinschrijving wordt geloot. De recensie dient op 1 december 2017 in het bezit te zijn van de redactie van Computable.

(Inzendtermijn is inmiddels gesloten. Red.)

ISBN: 978-90-5940-953-8, 96 pagina's, prijs €19,99

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik mis hier de essentie van het 'Digitale Automatiseren'. Dat is helemaal geen ingewikkeld proces zij het dat die essentiele kennis heel vaak gewoon niet voor handen is in de bestuurs en managements kamer. Er zijn hele eenvoudige do's, don'ts en 'rules of engagement' voor board, bestuur en managements tafel gelijk die kunnen worden ingezet waarbij door uniformiteit in toezicht, management en uitvoering, vele malen sneller en meer kan worden bereikt.

Keep things simple en Less is More zijn heel gewoon twee uitgangspunten die juist in die gremiums vaak niet onder de aandacht worden gebracht.

Hallo Rene, De Verwezenlijking is het laatste boek van een reeks van 4! In De Verdieping ons tweede boek gaat het over de onderwerpen waarover jij spreekt. Dank voor je reactie. Mvg, Hans van Bommel

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-15T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.